Duitse vlagNederlandse vlag

Omgeving van Vakantiehuis Kitzbüheler Alpen

Een vakantie vieren vanuit Vakantiehuis Kitzbüheler Alpen betekent dat u vrijwel onbeperkt keuzemogelijkheden heeft om uw vakantie naar eigen wens in te vullen. Of u nu voor rust en ontspanning kiest, of voor actief en ontspannen inspannen. 4 Van Oostenrijks beste Skigebieden bereikt u tussen de 1,5 en 30 kilometer van het vakantiehuis.

In de zomer biedt de Wildkogel Card u 50 verschillende activiteiten kosteloos of met korting. Europa´s grootste natuurpark Nationalpark Hohe Tauern (1856km2), biedt een vrijwel ongelimiteerd aanbod aan excursies, uitstapjes, bezienswaardigheden en natuurschoon. Bij iedere boeking sturen wij standaard brochures mee waarin veel mogelijkheden worden weergegeven. Het bezoekerscentrum van Nationalpark Hohe Tauern bevindt zich in Mittersill op ca 6 kilometer afstand van het vakantiehuis.
Uitgebreid winkelen, prachtige oude gebouwen bekijken en cultuur snuiven kunt u uitstekend in het mondaine Kitzbühel, in Zell am See of Salzburg op ca. 100 kilometer afstand.

Wintersport

pistekaart_bramberg

Kitzbüheler Alpen, de Panoramabahn in Hollersbach bevindt zich op minder 1,5 km van het vakantiehuis. De Kitzbuheler Alpen biedt 215 kilometer perfecte geprepareerde pistes en zijn geschikt voor het skiën van lange dagtochten. Er is bijna geen skigebied in de Alpen waar zo veel geïnvesteerd is in sneeuwkanonnen en moderne liften als in de Kitzbüheler Alpen. Het is daarom geen verrassing dat de Kitzbüheler Alpen meerdere jaren als beste skigebied van de Alpen is uitgeroepen. En als u in Kitzbühel komt, kijk dan ook of de roemruchte Hahenkamm geopend is. In het world-cup ski circuit (jaarlijks eind januari) worden op deze afdaling bloedstollende snelheden tot 140 kilometer per uur gehaald. Zie www.bergbahn-kitzbuehel.at.

Skigebied

Wildkogel Arena, onze eigen “huisberg” de Wildkogel is een ideaal en uiterst gezinsvriendelijk skigebied. Het gebied is overzichtelijk met veel blauwe en rode pistes en biedt twee geweldig mooie en lange dalafdalingen naar Bramberg of Neukirchen. Op de Wildkogel vindt u 75 kilometer piste en ´s wereld langste verlichte Rodelbaan van maar liefst 14 kilometer lengte. De rodelbaan afdalen met Rodelslee is aan absolute must die u gedaan móét hebben. Normaliter is de dalafdaling en Rodelbaan tot half maart geopend, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden ter plaatse. Het Skigebied de Wildkogel is meerdere jaren door de ADAC en ANWB verkozen als een van de meest gezinsvriendelijke ski gebieden in de Alpen. Op de Wildkogel vindt u Kogel Mogel Kinderland en meerdere lopende banden om de allerkleinste skiërtjes weer naar boven te brengen en een crèche. Zie http://www.wildkogel-arena.at/

Bij boeking van Vakantiehuis Kitzbuheler Alpen sturen wij bij de bevestiging standaard kaarten mee van de beide bovenstaande skigebieden.

Sneeuwpret
Sneeuwpret
Sneeuwpret

‘s Avonds en overdag je lekker uitleven op de langste rodelbaan van Europa van liefst 14,5km!

Sneeuwpret
Sneeuwpret
Rodelbaan

Gerlos/Königsleiten, op een half uurtje rijden net voor de tolpoorten van de Gerlosspas vindt u de Gerlosplatte welke deel uit maakt van het Zillertal. Het Zillertal is een mooi en uitgebreid skigebied en biedt 170 kilometer piste plezier.Zie www.zillertal.at

Gletsjer Kitzsteinhorn, op een half uurtje rijden vindt u bij Kaprun de het hele jaar geopende gletsjer skigebied van de Kitzsteinhorn waar u op 3 kilometer hoogte vele mooie pistes aantreft. Zie www.kitzsteinhorn.at

De Salzburgerland Superskikaart is voor bovenstaande 4 Ski gebieden te gebruiken.
Zie www.salzburgerland.com/de/ski-board/super-ski-card/salzburg-super-ski-card.html

Zomer

Zoals wij eerder stellig hebben geuit, de mogelijkheden voor activiteiten en uitstapjes in de zomer zijn vrijwel oneindig. Hieronder geven wij een korte samenvatting van mogelijkheden:

Wandelen

Wandelen, op elke niveau en iedere zwaarte is een mooie wandeling te maken in de dalen, boven op de bergen. Wij voorzien u graag van tips en adviezen afgestemd op uw eigen kunnen en wensen.

Krimmler Watervallen en Themapark

De Krimmler watervallen en themapark, Europa´s hoogte watervallen op ca 15km afstand zijn een bezoek en pittige wandeling naar het hoger gelegen dal op 1600 meter meer dan waard.

Golf

Binnen een straal van 50 kilometer zijn vele mooie golfbanen te vinden. de echte liefhebber krijgt stiekem toch kriebels bij het horen van o.a. Golfbahn Kitzbühel? Zie http://www.kitzbuehel-golf.com/en/golfclubs
Ook de Golfbahn van Kaprun is in 20 minuten bereikbaar. Zie www.zellamsee-kaprun.com

National Park Hohe Tauern

Bezoekerscentrum van Nationalpark Hohe Tauern, het bezoekerscentrum staat in Mittersill op 6 kilometer afstand van het vakantiehuis. In het bezoekerscentrum vindt veel informatie over de regio en kunt u o.a. een indrukwekkende 3Dfilmvoorstelling zien over het ontstaan van de Alpen en Gletsjers. Zie www.nationalpark.at

Grossglockner Hochalpenstrasse

De meest beroemde Alpenstrasse leidt middenin het hart van het National Park Hohe Tauern naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Grosslockner (3.798m), en naar de gletsjers; de Pasterze. Maak een bijzondere rijervaring en beleef speciale natuur op de 48 kilometer lange Hochealpenstrasse met 36 bochten en een hoogteverschil van 2.504 meter! U rijdt door een unieke bergwand met bloeiende almweiden, geurende bossen, indrukwekkende rotsen en eeuwig ijs tot het hoogplateau aan de voet van de Grosslockner, de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. U treft hier veel minerale bronnen en watervallen aan, naast de grootste grotten ter wereld. De weg is voltooid in 1935 en loopt van Bruck (nabij Kaprun) tot Heiligenblut. In harmonie met de natuur biedt de Grossglockner Hochalpenstrasse een onvergetelijke belevenis met uitzicht op meer dan 60 bergen van 3.000 meter en hoger! De ‘ Glocknerwiesen’ aan de zuidkant is met verschillende orchideeën een botanische sensatie.

Venedigertour

Onder begeleiding van een gediplomeerde “bergführer” naar de top van Oostenrijks én na hoogste berg de Grossvenediger van 3.674 meter hoogte. Oostenrijks hoogste berg, de Grossglockner is slechts 70 meter hoger. Deze tour bestaat uit twee dagen, op dag 1 brengt een taxi u ´s middags tot op ca 2000 meter hoogte. met een pittige wandeling te voet loopt u naar de Kürsinger Hütte op 2500 meter waar u overnacht. De volgende ochtend om ´s morgens 04.00 uur start de dag. Met een mijnwerkerslamp op uw hoofd loopt u naar de Gletsjervoet waar vandaan u verder aan elkaar aangelijnd en afhankelijk van de omstandigheden met sneeuwijzers onder uw schoenen langs gletsjerspleten de klim begint naar de top. Begin van de middag staat u bovenop de top. Een ervaring om de rest van je leven aan te denken en om opnieuw kippenvel van te krijgen!

Tegen 19.30 uur bent u terug in Neukirchen, Bramberg ligt een dorp verder op. S´avonds wanneer u bekaf maar voldaan in Vakantiehuis Kitzbuheler Alpen uw bed in kruipt dan zijn de te verwerken indrukken immens maar onvergetelijk! U hoeft voor deze tour geen afgetrainde atleet te zijn maar een prima basiscondities is gewenst.

Familienland Pillerseestal

Een buitengewoon betaalbaar én leuk pretpark voor gezinnen met jongere kinderen. Het park voorziet in een mooie achtbaan en leuke attracties. Zie www.familienland.net 

Wildpark Aurach

Zie www.wildpark-tirol.at/de

Tauernspa Kaprun

Voor een dagje verwennerij met heerlijke (zoutwater) warmwater zwembaden. Zie www.tauernspakaprun.com/de/anwendung-zauber-der-alpen_6102

Zwemmen en zwembaden

Ook hier geldt weer, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Zwemmen in de natuur, onder andere:

– Badesee Hollerbach, met mooie speeltuin en speelweide, op circa 1400 meter van het vakantiehuis
– Blausee, onderaan het Obersulzachtal
– Op diverse plaatsen langs de rivier de Salzach op 700 meter van het vakantiehuis, let op ouderlijk toezicht is hier een must!

Zwembaden, onder andere:
– Gemeentelijk open lucht zwembad in Mittersill, regelrechte aanrader!
– Kristalbad in Wald, een heel mooi maar niet al te groot zwembad met een mooie glijbaan, een pierenbadje en binnen en buitengedeelte
– De zwembaden bij de Tauernspa in Kaprun
– Gemeentelijk zwembad in Kitzbühel